Handleiding montage manchetten:

1. Maak met het  meegeleverde nylon koord een kokertje van het leren lapje. Gebruik hiervoor de visgraatsteek door het koord  gelijkmatig steeds kruislings van buiten naar binnen in te steken. De laatste 2 gaatjes echter van binnen naar buiten en breng in de laatste stukjes koord een 8-knoop aan om losschieten te voorkomen. 

2. Teken op de riem de plaats af waar het leer moet komen te zitten en breng een rupsje  bison kit of sikaflex aan om te voorkomen dat het leer later gaat schuiven. Let op: Hou rekening met de halende kant van de riem, tijdens het roeien moet het nylon koordje aan de bovenzijde en de bison kit aan de onderzijde van de riem zitten. 

3. Zet de riem klem met de goede kant naar boven en schuif het leren kokertje over de riem op zijn plaats. Zorg er voor dat de knoopjes aan de zijde van het blad komen te zitten. 

4. Trek de visgraat van boven naar beneden strak middels een schroevendraaier of priem.  Hulp van 2 extra duimen is hierbij aan te bevelen. 

5. Bind met een platte knoop de laatste stukjes koord aan elkaar en snij op ca. 8 mm van de knoop het overtollige koord weg. 

6. Smelt voorzichtig met een aansteker de laatste paar millimeter koord weg en druk met een koud ijzeren voorwerp de nog warme (bloedhete!) nylon tegen het platte knoopje aan om losgaan te voorkomen. 

7.     Succes met roeien!!

Tekst : Vic Berends